Hoofdzetel

Autostradeweg 3
9090 Melle
Tel: +32 / 9 252 44 00
Fax: +32 / 9 252 52 12

Belangrijk bericht i.v.m. COVID-19: We mogen je weer in onze toonzaal ontvangen. OPGELET: EEN AFSPRAAK MAKEN IS NOODZAKELIJK. Maak hier een afspraak..
Bescherm nu uw waterleidingen tegen vorstschade

Bescherm nu uw waterleidingen tegen vorstschade

6 januari 20191.575 minuten lezen

Wanneer weten we nog niet, maar vriezen zal het vast en zeker nog deze winter. En dat betekent: gevaar voor uw waterleidingen. Zo voorkomt u vorstschade.

1. Waterleidingen die u weinig gebruikt

Sluit de waterleidingen die u weinig of niet gebruikt – bijvoorbeeld voor kranen in de garage of het tuinhuis – af. Vergeet ook niet om eerst het water dat nog in de leidingen zit, te laten wegstromen.

Omdat vooral buitenleidingen gevoelig zijn voor vorstschade, is het nuttig om vorstvrije gevelkranen te installeren. Vergeet u toch om de buitenleiding af te sluiten of komt de vorst onverwacht, dan voorkomen deze kranen dat uw waterleiding schade oploopt. Een interne afsluitklep en een vacuümbreker laten het buitenste gedeelte van de leiding en de kraan immers automatisch leeglopen.

Schell Polar II vorstvrije gevelkraan

Meer informatie over de werking van een vorstvrije gevelkraan vindt u terug in filmpje van Schell.

Tip: de buitenkranen van Hansa, Schell en VSH zijn verkrijgbaar bij Sax en kunnen rechtstreeks aangesloten worden op een doorgaande leiding.

2. Waterleidingen die u vaak gebruikt

Waterleidingen die u winter en zomer intensief gebruikt, kan u snel en eenvoudig isoleren met buisisolatie. Zo zijn de leidingen beschermd tegen vrieskou en behoudt het water zijn temperatuur, zodat u ook nog eens energie bespaart.

Armacell buisisolatie


Tip: de zelfklevende buisisolatie van Armacell is flexibel en makkelijk te plaatsen. U schuift ze gewoon over de leidingen heen.

 Bij wijze van extra voorzorgsmaatregel kan u – voor u gaat isoleren – nog een verwarmings- of vorstprotectielint in het verlengde van de waterleiding plaatsen. Daalt de temperatuur tot 3°C of lager, dan zorgt de ingebouwde thermostaat ervoor dat het lint de leidingen verwarmt. Stijgt de temperatuur weer tot 10°C, dan wordt het lint automatisch uitgeschakeld. Voor deze optie voorziet u het best een stopcontact in de nabijheid van de waterleiding. Zodra de winter start, kan u de verwarmingskabel daarop aansluiten.

Misschien interesseren volgende blogposts u ook:

image
10 april 2021Nieuwe naam nieuw logo.

Sax + Lambrechts + Schrauwen = STG

image
2 december 2020Haal onze toonzaal tot bij je thuis.

Vraag nu een toonzaal bezoek aan bij onze adviseurs.

image
31 oktober 2020Informatie impact COVID-19 op toonzalen en filialen

Hoe ziet uw bezoek aan onze toonzaal er op dit moment uit?