Hoofdzetel

Autostradeweg 3
9090 Melle
Tel: +32 / 9 252 44 00
Fax: +32 / 9 252 52 12

Belangrijk bericht i.v.m. COVID-19: We mogen je weer in onze toonzalen ontvangen. Wens je deskundig advies? Dit kan ENKEL OP AFSPRAAK Maak hier een afspraak..
BME Groep versterkt positie in Noord-Duitsland met overname van de Detering groep

BME Groep versterkt positie in Noord-Duitsland met overname van de Detering groep

1 juli 20203.2 minuten lezen

Persbericht

BME Groep versterkt positie in Noord-Duitsland met overname van de Detering groep

De BME Groep (BME) heeft een overeenkomst bereikt met de aandeelhouders van de Nedersaksische Detering Groep (www.bäderstrasse.com) over de verkoop van alle aandelen van de Detering Group aan BME. De verkoop van de aandelen is nog steeds onder voorbehoud van de goedkeuring van het Federaal Kartelbureau en zal naar verwachting in augustus/september 2020 worden afgerond.

Met de overname breidt BME haar SHAP (Sanitary Heating And Plumbing) activiteiten verder uit in Noord- en Oost-Duitsland, waartoe de Paulsen Groep en de Bergmann & Franz Groep behoren, met de groothandelsbedrijven Detering, Tebbenjohanns en Rodenburg, die allen tot de Detering Groep behoren. De Detering Groep zal onder eigen naam verder gaan en als een sterk merk worden geïntegreerd in de organisatie van BME SHAP Duitsland. Na de overname van de Bergmann & Franz Groep in 2018 zet BME haar groeistrategie voort om gezamenlijk haar marktpositie verder te versterken.

De Detering Groep is eigendom van de families Dekker en Detering en wordt geleid door Martin Dekker, zijn zoon Matthias Dekker en Klaus Detering. Bij de groothandelsgroep werken in totaal 385 mensen. Martin Dekker gaat na een korte overdrachtsperiode met pensioen, waarna het management wordt voortgezet door zowel Klaus Detering als Matthias Dekker.

Martin Dekker, Managing Partner van de Detering Groep: "Ik ben zeer verheugd dat de Detering Groep als sterke pijler van BME SHAP Duitsland zal blijven bestaan. Door deel uit te maken van één van de meest toonaangevende groothandels in de sanitair- en verwarmingssector in Europa, bieden wij nieuwe perspectieven voor onze medewerkers in de toekomst. Bovendien zorgt de fusie ervoor dat wij zo onze klanten de beste service en kwaliteit kunnen blijven bieden.”

"Ik kijk uit naar de samenwerking met Paulsen, Bergmann &Franz en BME en naar de nieuwe kansen die deze krachtige combinatie in de toekomst voor onze klanten gaat opleveren. De fusie garandeert een verdere bedrijfsgroei voor de Detering Groep onder de paraplu van de BME SHAP Duitsland", voegt Klaus Detering, Managing Partner van de Detering Groep, toe.

Erik Braeuninger, Managing Director van de Paulsen Groep, voegt hieraan toe: "Wij verwelkomen de Detering Groep met haar lange en succesvolle geschiedenis van harte in onze organisatie. Daar de beide bedrijven geografisch direct aan elkaar grenzen, is er geen sprake van overlapping van gebieden of klanten en vullen onze bedrijven elkaar dus ideaal aan. De fusie markeert een belangrijke mijlpaal op weg naar het marktleiderschap in de SHAP-sector in Noord-Duitsland. Ik ben blij dat we als onderdeel van BME deze weg samen kunnen inslaan."

De in Kiel gevestigde Paulsen Groep (www.andreaspaulsen.de) maakt sinds 2008 deel uit van BME en is met 66 vestigingen in de deelstaten Sleeswijk-Holstein, Hamburg, Mecklenburg-Vorpommern en Nedersaksen actief in de SHAP-groothandel. Met de fusie met de Bergmann & Franz Groep (www.bergmann-franz.de) in 2018 heeft BME haar werkgebied uitgebreid tot Berlijn Brandenburg met momenteel 27 locaties. Met de uitbreiding van de Detering Groep gaat BME SHAP Duitsland haar activiteiten in Nedersaksen en Bremen verder uitbreiden en intensiveren.

Over BME | Building Materials Europe

Building Materials Europe (BME), met het hoofdkantoor in Nederland, is het derde distributieplatform voor bouwmaterialen op het Europese vasteland in termen van verkoop, met nationale of regionale marktposities in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, België en Frankrijk. BME verkoopt bouwmaterialen aan professionele aannemers, gespecialiseerde verwarmings- en sanitairinstallateurs en consumenten via een uitgebreid netwerk van verkooppunten die opereren onder vertrouwde bedrijfsnamen. De groep is actief in twee belangrijke sectoren: ten eerste de groothandel in bouwmaterialen (GBM) en ten tweede de groothandel in sanitair, verwarming en installatiematerialen (SHAP). Daarnaast houdt BME 50 procent van de aandelen in Maxmat, het op één na grootste doe-het-zelf bedrijf in Portugal. De BME Groep telt bijna 10.000 werknemers en 550 vestigingen in zes landen. De omzet bedroeg in 2019 meer dan 3,7 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.bme-group.com.

text

Misschien interesseren volgende blogposts u ook:

image
10 juni 2021Informatie impact COVID-19 op toonzalen en filialen

Hoe ziet uw bezoek aan onze toonzaal er op dit moment uit?

image
10 april 2021Nieuwe naam nieuw logo.

Sax + Lambrechts + Schrauwen = STG

image
2 december 2020Haal onze toonzaal tot bij je thuis.

Vraag nu een toonzaal bezoek aan bij onze adviseurs.