Hoofdzetel

Autostradeweg 3
9090 Melle
Tel: +32 / 9 252 44 00
Fax: +32 / 9 252 52 12

Belangrijk bericht i.v.m. COVID-19: We mogen je weer in onze toonzaal ontvangen. OPGELET: EEN AFSPRAAK MAKEN IS NOODZAKELIJK. Maak hier een afspraak..
Drinkwater, het nieuwe goud

Drinkwater, het nieuwe goud

23 maart 20191.515 minuten lezen

Spring er spaarzaam mee om

Dit jaar is het thema van wereldwaterdag “Leaving no one behind”. Hiermee wil men de aandacht vestigen op de 2,1 biljoen mensen die nog steeds leven zonder veilig water. Tijdens de reis in 2017 naar Myanmar steunde Sax en onze professionele installateurs een lokaal project voor drinkbaar water.

Water als begin van alles

Een heerlijk massagebad, een deugddoende douche of een verfrissende duik in het zwembad… de link tussen water en wellness is snel gelegd. Tegelijk is water veel meer dan dat: we hebben het nodig om te drinken, voedsel te kweken, te overleven. Dat geldt des te meer voor de bewoners van het Inlemeer in Myanmar, die rechtstreeks van het water afhankelijk zijn voor elk aspect van hun leven. In 2017 reisde Sax samen met een groep klanten naar deze wonderlijke plek, waar water het begin is van alles.

text

Voor die reis zamelden we samen met onze klanten geld in voor de aanleg van een waterput nabij Bagan. Die zorgt ervoor dat de lokale bevolking zich voortaan geen kilometers meer hoeft te verplaatsen om drinkbaar water te vinden. Het drinkwater wordt opgepompt uit een put van zo’n 70 meter diep. Voor het gebruik van de put betalen de inwoners een klein bedrag, waarmee onder meer het onderhoud van de waterput verzekerd wordt.

text

Zelf kan u natuurlijk ook een bijdrage leveren door uw waterverbruik onder de loep te nemen en waar mogelijk waterbesparende producten te gebruiken.

Tips & Tricks om water te besparen:

  • maak gebruik van elektronische of waterbesparende kranen
  • neem een douche ipv een bad
  • beperk uw douche tijd
  • gebruik waar mogelijk regenwater
  • laat uw wasmachine pas draaien als deze vol is
  • plaats een keukenboiler om zo sneller over warm water te beschikken

Download hier de World Water Day 2019 Factsheet

Misschien interesseren volgende blogposts u ook:

image
10 april 2021Nieuwe naam nieuw logo.

Sax + Lambrechts + Schrauwen = STG

image
2 december 2020Haal onze toonzaal tot bij je thuis.

Vraag nu een toonzaal bezoek aan bij onze adviseurs.

image
31 oktober 2020Informatie impact COVID-19 op toonzalen en filialen

Hoe ziet uw bezoek aan onze toonzaal er op dit moment uit?