Hoofdzetel

Autostradeweg 3
9090 Melle
Tel: +32 / 9 252 44 00
Fax: +32 / 9 252 52 12

Belangrijk bericht i.v.m. COVID-19: We mogen je weer in onze toonzalen ontvangen. Wens je deskundig advies? Dit kan ENKEL OP AFSPRAAK Maak hier een afspraak..
Hoe kies je de juiste douchebak voor je badkamer?

Hoe kies je de juiste douchebak voor je badkamer?

8 november 20181.74 minuten lezen

U zoekt een mooie, veilige, comfortabele én onderhoudsvriendelijke douchebak om te integreren in de badkamer, maar weet niet waar te beginnen? Hier moet u op letten bij het uitkiezen van een douchebak.

Een douchebak is zeer belangrijk

Standaardafmetingen of maatwerk

De meeste producenten hanteren standaardmaten en -vormen voor hun douchebakken. Zo zal het meestal niet moeilijk zijn om een rechthoekig model te vinden met een afmeting van 90 op 140 of 90 op 180 cm. Wilt u echter een douchebak in een aparte vorm of met een afwijkende maat, dan kan maatwerk een oplossing zijn. De Ultra Flat S douchebakken van Ideal Standard gaan bijvoorbeeld tot 100 op 250 cm en kunnen ter plaatse worden aangepast door een professioneel installateur in de lengte, de breedte, of diagonaal. Indien nodig kan die zelfs een uitsparing voorzien in de douchebak.

De look

De hoogte, het materiaal, maar ook de kleur van de douchebak en zelfs het afdekkapje dat u kiest, bepalen mee het uitzicht van de douche. Elegant en speels of juist heel basic, het zijn de details die het hem doen. De Ultra Flat S douchebakken van Ideal Standard zijn amper 3 cm hoog en hebben standaard een fijne inox afdekkap. Mag het nog verfijnder, ga dan voor een afdekrooster in dezelfde kleur als uw Ultra Flat S douchebak.

Het materiaal

Het materiaal van uw douchebak heeft een esthetische impact, zorgt er bij voorkeur voor dat u niet uitglijdt én is het liefst ook makkelijk te onderhouden.
De Ultra Flat S douchebakken zijn gemaakt van mineraalcomposiet of IdealSolid®, een combinatie van hars en mineraalmarmer met een mooie natuursteenlook. Die coating is niet alleen sterk en duurzaam, maar heeft ook een antisliplaag die voldoet aan de hoogste veiligheidsklasse.

Zorg dat u niet uitglijdt

Installatiemogelijkheden

Hou ook rekening met de installatiemogelijkheden bij het uitkiezen van de douchebak. Bouwt u de douchebak in, zodat hij gelijkkomt met de vloer, wilt u hem op de vloer plaatsen, of bent u op zoek naar een douchebak met poten? De Ultra Flat S douchebak kan u op deze drie manieren installeren.

Misschien interesseren volgende blogposts u ook:

image
10 juni 2021Informatie impact COVID-19 op toonzalen en filialen

Hoe ziet uw bezoek aan onze toonzaal er op dit moment uit?

image
10 april 2021Nieuwe naam nieuw logo.

Sax + Lambrechts + Schrauwen = STG

image
2 december 2020Haal onze toonzaal tot bij je thuis.

Vraag nu een toonzaal bezoek aan bij onze adviseurs.