Hoofdzetel

Autostradeweg 3
9090 Melle
Tel: +32 / 9 252 44 00
Fax: +32 / 9 252 52 12

Houd jij je hoofd nog koel in deze hitte?

Houd jij je hoofd nog koel in deze hitte?

6 augustus 20201.59 minuten lezen

Wij geven alvast enkele verkoeling hacks!

Je kent het wel, die slapeloze nachten waardoor je de volgende dag weer absoluut niet uitgerust wakker wordt. Het ziet er ook naar uit dat de hitte nog eventjes zal aanhouden maar met deze 5 tips kan je de warmte alvast de baas zijn:

text

1 Héél veel drinken

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen maar gehydrateerd blijven is zó belangrijk! Zeker als de temperaturen zo de lucht in gaan. Nee we bedoelen niet de cocktails, pintjes of wijntjes… die zorgen er net voor dat je nog meer uitdroogt. Je stelt deze drankjes best uit tot in de latere uurtjes. Wist je trouwens dat een warm kopje koffie of thee ook heel verfrissend kan zijn? Je lichaam gaat namelijk transpireren zodat je zweet wordt ‘verdampt’ en je lichaamstemperatuur dus daalt.

#2 Warm douchen

Net zoals iets warm drinken, kan een warme douche op dezelfde manier werken. Je bloedvaten in je huid gaan openstaan waardoor je lichaam warmte kan afvoeren. Bij een koude douche daarentegen gaan de bloedvaten juist vernauwen en kan er geen warmte naar buiten.

#3 Airco

Wil je de temperatuur aangenaam houden thuis of op het werk? Dan is een Airco de ideale oplossing. Bij Lambrechts kan je terecht voor een breed aanbod van energie-efficiënte airconditioners. Airco’s bestaan in verschillende vormen en maten. Wij helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze. TIP: Wil je nu al geholpen zijn want je hebt geen airco in huis? Gebruik dan een ventilator, zet er een brok ijs voor en dan zou je een koelere luchtstroom kunnen ervaren.

#4 Hou een siësta!

Op het heetst moment van de dag kan je net zoals in de zuidelijke landen een dutje doen. Het ideale excuus om wat slaap in te halen!

Dus wat hebben we nu onthouden? Véél drinken, een stomende douche nemen en veel dutjes doen, leg dat thuis maar eens uit!

Misschien interesseren volgende blogposts u ook:

image
30 juni 2021Nieuwe naam, nieuw logo en nu ook een nieuwe website.

Sax + Lambrechts + Schrauwen = STG

image
10 juni 2021Informatie impact COVID-19 op toonzalen en filialen

Hoe ziet uw bezoek aan onze toonzaal er op dit moment uit?

image
10 april 2021Nieuwe naam nieuw logo.

Sax + Lambrechts + Schrauwen = STG

image
2 december 2020Haal onze toonzaal tot bij je thuis.

Vraag nu een toonzaal bezoek aan bij onze adviseurs.