Hoofdzetel

Autostradeweg 3
9090 Melle
Tel: +32 / 9 252 44 00
Fax: +32 / 9 252 52 12

Belangrijk bericht i.v.m. COVID-19: We mogen je weer in onze toonzaal ontvangen. OPGELET: EEN AFSPRAAK MAKEN IS NOODZAKELIJK. Maak hier een afspraak..
Kies de perfecte inloopdouche in vier stappen

Kies de perfecte inloopdouche in vier stappen

28 augustus 20193.6 minuten lezen

Ben je je badkamer aan het renoveren en wil je het oude bad vervangen door een hedendaagse, praktische inloopdouche? Dave Kiek, Category Manager sanitaire materialen bij Sax, geeft je advies zodat jij de ideale inloopdouche op jouw maat kiest.

1. Size does matter

“Een inloopdouche heeft het best een minimumbreedte van 120 cm”, adviseert Dave Kiek. “Zo is de douche spatwatervrij. Het is een goed idee om een douchebak van 180 cm te combineren met een douchescherm van 120 cm. Zo kan je vermijden dat je na elke douchebeurt de badkamervloer droog moet wrijven.”

Size does matter

2. Kies het juiste materiaal voor je douchebak

Acryl, quaryl, plaatstaal of composiet: elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Dave Kiek zet de belangrijkste voor jou op een rij. Zo kan je een weloverwogen keuze maken.

  • Acryl

“Acryl is relatief goedkoop, van nature slijtvast en wordt niet snel vuil. Je kunt een waaier aan designs kiezen in acryl. Nadeel is dat het nogal krasgevoelig is. Hou er ook rekening mee dat je acryl bij de plaatsing moet ondersteunen om te voorkomen dat de douchebak beweegt. Als je je bad uitbreekt en op die plaats de inloopdouche wil voorzien, dan mag je acryl niet in de chape leggen. Er is dus altijd een opstapje.”

  • Quaryl

“Quaryl is onderhoudsvriendelijk, hygiënisch en minder krasgevoelig dan acryl. Er is bij dit materiaal ook een ruime keuze aan kleuren en designs. Maar quaryl is wel duurder dan acryl.”

  • Plaatstaal

“Plaatstaal is dan weer enorm sterk: het is bestand tegen vuur, zuren, impact en zelfs schuren met een metalen borstel. Het is eveneens erg hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Een extra voordeel is dat het materiaal 100 % recycleerbaar is. Het nadeel? De prijs, want plaatstaal is niet goedkoop. En je hebt minder mogelijkheden op het vlak van design.”

  • Composiet

“Douchebakken in composiet worden het vaakst gekozen bij Sax. Het zijn massieve douchebakken die je in de chape kunt leggen, zodat de douchebak mooi in de vloer verwerkt zit. Er is dus geen opstapje. En je kunt het design, de kleur en de oppervlaktestructuur op maat kiezen. Er zijn heel wat opties.”

“Ook dit materiaal is weinig of niet krasgevoelig, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Het voelt bovendien warm aan en neemt warmte op. Dat is best aangenaam, zeker in de winter. Composiet is wel duurder dan acryl, maar meestal goedkoper dan plaatstaal.” 

Douchewanden

3. Geen vuiltje aan de wand

Natuurlijk wil je niet dat je oude wandtegels je nieuwe inloopdouche ontsieren. Gelukkig bestaan er makkelijke en praktische oplossingen om je douchewand aan te pakken. “Je kan bijvoorbeeld wandpanelen van acryl of composiet plaatsen”, vertelt Dave. “Die panelen in één stuk kleef je over je tegels heen. Of je verwijdert eerst de tegels en lijmt nadien de platen rechtstreeks tegen de muur, zonder dat die opnieuw bezet hoeft te worden. Dat bespaart je flink wat tijd!”

Met zo’n wandpanelen creëer je een strakke, naadloze douche. Die is veel makkelijker te onderhouden dan een exemplaar met tegels, waarbij de voegen kunnen verkleuren door zeepresten en kalkaanslag. Kies de wand in dezelfde tint van je douchebak voor een strakke, éénkleurige look. Liever meer variatie? Geen nood, er zijn ook panelen met een betonlook, marmerlook, … Je kiest het ontwerp op jouw maat.

4. Safety first!

“Vanzelfsprekend zijn alle materialen voor douchevloeren antislip”, licht Dave nog toe. “En ook voor het glas van je inloopdouche kiezen we voor safety first. Daarom gebruiken wij altijd getemperd of gehard glas. Als het glas ooit zou breken, dan gebeurt dat in veilige, kleine stukjes en zijn er geen uitstekende scherven die je kunnen kwetsen.”

“Wees je ervan bewust dat de dikte van het glas een impact heeft op de stevigheid. Er zijn glazen wanden voor inloopdouches met een dikte van 6 mm, maar ik zou toch een wand van 8 mm aanraden. Die is stabieler. En wanneer je een wand van 10 mm kiest, heb je zelfs geen bevestigingsbeugel meer nodig bovenaan het glas. Dat oogt strakker. Voor de glasprofielen kan je overigens kiezen uit chroom, zwart en verschillende metaalkleuren. Je kunt het profiel dus mooi afstemmen op je kraanwerk.”

text

Heb je nog twijfels over de perfecte materialen voor die inloopdouche in jouw droombadkamer? Maak dan een afspraak bij Sax Sanitair voor advies op maat of bezoek een van onze toonzalen voor inspiratie!

Misschien interesseren volgende blogposts u ook:

image
10 april 2021Nieuwe naam nieuw logo.

Sax + Lambrechts + Schrauwen = STG

image
2 december 2020Haal onze toonzaal tot bij je thuis.

Vraag nu een toonzaal bezoek aan bij onze adviseurs.

image
31 oktober 2020Informatie impact COVID-19 op toonzalen en filialen

Hoe ziet uw bezoek aan onze toonzaal er op dit moment uit?