Hoofdzetel

Autostradeweg 3
9090 Melle
Tel: +32 / 9 252 44 00
Fax: +32 / 9 252 52 12

Kies nu voor een douchetoilet!

Kies nu voor een douchetoilet!

12 maart 20202.32 minuten lezen

Een meerwaarde voor uw persoonlijke hygiëne

Kies nu voor een douchetoilet!

Waar de meesten onder ons nog een standaardtoilet en wc-papier gebruiken, maakt die combi in meer en meer huishoudens plaats voor een douchetoilet. Dave Kiek, badkamerexpert bij Sax, licht kort toe waarom deze innovatieve combinatie van een conventionele wc met een douchefunctie alsmaar populairder wordt. “In Azië, en vooral dan in Japan en Zuid-Korea, zijn douchetoiletten al jaren ingeburgerd”, vertelt Dave. “Maar ook in Europa vindt u deze trend de laatste jaren steeds vaker terug. Dit nieuw technologisch hoogstandje voor in uw badkamer vervangt een conventioneel toilet door een wc met elektronische toiletzitting en een geïntegreerd watersproeisysteem. Zo activeert u na het toiletgebruik met één druk op de knop het watersproeisysteem en reinigt een zachte, verfrissende waterstraal je onderlichaam.” 2 soorten douchetoiletten Overweegt u om een douchetoilet te plaatsen? Dan hebt u keuze uit twee soorten: een compleet toilet of een douchetoiletzitting die u op een bestaand toilet installeert. Bij beide opties moet u er wel rekening mee houden dat u naast de standaard watertoevoer en -afvoer ook elektriciteit voorziet voor de installatie. Denk hier dus tijdig aan! Compleet douchetoilet Bij een complete douchetoilet is alle techniek geïntegreerd in het porselein, wat een mooi en strak design oplevert. Momenteel betaalt u voor een compleet douchetoilet, afhankelijk van de opties die u neemt, tussen de 1.390 en 6.000 euro. Sax biedt bijvoorbeeld al een compleet douchetoilet met de beste opties voor 2.427 euro, excl. btw. Verwachting is wel dat er in de komende jaren meer en meer merken mee op de kar zullen springen. Daardoor zullen de prijzen voor een douchetoilet in de toekomst dalen.

text

Douchetoiletzitting

Is uw budget iets beperkter of wilt u liever niet uw volledige wc vervangen? Dan kan u kiezen voor een douchetoiletzitting die u monteert op uw standaardtoilet. Toegegeven, dit is esthetisch iets minder aantrekkelijk, maar wel een stuk goedkoper. Hygiëne boven alles Het grootste voordeel van een douchetoilet? “Het is bewezen dat het hygiënischer is dan traditioneel toiletpapier”, legt Dave uit. “Klinkt logisch want als u doucht, of zelfs uw auto wast, doet u dat toch ook met water en niet met een stukje droog papier.”

Extra opties

Naast de meerwaarde voor uw persoonlijke hygiëne, wint u ook aan comfort dankzij de talrijke beschikbare opties. Zo zijn de topmodellen uitgerust met nachtlicht, automatische opening en verwarming van de bril, geurafzuiging, een droogfunctie en soms zelfs een oscillerende straal voor een totaalreiniging. Daarnaast kan de waterstraal ook worden ingesteld op de temperatuur, kracht en positie die voor u het aangenaamst is voor een ideale reiniging.

Meer weten?

Bent u helemaal gewonnen voor het idee van een douchetoilet? Of twijfelt u nog en wilt u eerst eens proberen hoe zo’n douchetoilet aanvoelt? Breng ons dan zeker een bezoekje na de Coronacrisis.

Misschien interesseren volgende blogposts u ook:

image
30 juni 2021Nieuwe naam, nieuw logo en nu ook een nieuwe website.

Sax + Lambrechts + Schrauwen = STG

image
10 juni 2021Informatie impact COVID-19 op toonzalen en filialen

Hoe ziet uw bezoek aan onze toonzaal er op dit moment uit?

image
10 april 2021Nieuwe naam nieuw logo.

Sax + Lambrechts + Schrauwen = STG

image
2 december 2020Haal onze toonzaal tot bij je thuis.

Vraag nu een toonzaal bezoek aan bij onze adviseurs.