Hoofdzetel

Autostradeweg 3
9090 Melle
Tel: +32 / 9 252 44 00
Fax: +32 / 9 252 52 12

Belangrijk bericht i.v.m. COVID-19: We mogen je weer in onze toonzaal ontvangen. OPGELET: EEN AFSPRAAK MAKEN IS NOODZAKELIJK. Maak hier een afspraak..
Kleine tuin mét buitenwellness

Kleine tuin mét buitenwellness

6 april 20202.235 minuten lezen

Tips & tricks

Heb je een bescheiden tuin maar droom je van je eigen buitenspa? Zo maak je slim gebruik van je buitenruimte en hou je nog wat plaats over voor een zalige buitenwellness. Een tuin om het hele jaar door van te genieten!

De voordelen van een buitenspa

Net als een gewoon bad of een douche produceert een buitenspa stoom. Binnen voorzie je het best voldoende ventilatie om dat vocht af te voeren, buiten verdwijnt de stoom gewoon in de lucht. Bovendien gaat er niets boven het gevoel van een zalige onderwatermassage terwijl de frisse buitenlucht door je longen stroomt. En het hele jaar door heb je vanuit je buitenspa zicht op je groene privéoase. Zelfs in de winter geniet je dus van je tuin.

text

Zo maak je in een kleine tuin plaats voor een buitenwellness

  1. Groen met een maximaal effect
 
In een kleine tuin hoef je niet zozeer te gaan voor veel planten, wel voor groen met een maximaal effect. Struiken die het hele jaar door groen blijven, klimplanten waarvan de bladeren in de herfst prachtig verkleuren, een fruitboompje dat in de lente mooie bloesems krijgt, … Zo zorg je ervoor dat je tuin in elk seizoen iets te bieden heeft.

  2. Donkere versus lichte planten
 Net als bij de inrichting van een klein interieur zijn er handige trucjes om je tuin groter te doen lijken. Door planten met een donkerder kleur achteraan te plaatsen, creëer je bijvoorbeeld meer diepte. Lichte kleuren achterin je tuin doen je tuin dan weer breder lijken.

text
  1. Optisch effect met terrastegels
    Langwerpige terrasplanken verlengen of verbreden je tuin, naargelang de richting waarin je ze legt.

  2. Creëer diepte met een waterpartij
    Een smalle vijver die je aanlegt in de lengte van je tuin creëert een gevoel van diepte. Maak hem vooraan iets breder dan achteraan om het optische effect nog te vergroten.

text
  1. Spiegels in je tuin 

 Spiegels aan je tuinmuren creëren de illusie van ruimte. Plaats bijvoorbeeld één grote spiegel aan één kant en laat de muur aan de overzijde begroeien met klimplanten. Of ga voor een originele look met kleinere spiegels die je tussen de verticale begroeiing plaatst.
text
  1. Verborgen plekjes om te ontdekken Door hier en daar een verborgen hoekje toe te voegen in je tuin kan je hem een stuk ruimer doen lijken, er valt namelijk overal iets te ontdekken. Een bloemenperkje dat net iets hoger ligt dan de rest van de tuin, een afgeschermd speelhoekje in de schaduw of … een buitenspa die verborgen zit tussen het groen.

Lees zeker ook het artikel over buitenspa's in ons Belhydro wellnessmagazine en ontdek zo de unieke eigenschappen van onze Belhydro buitenspa's.

Misschien interesseren volgende blogposts u ook:

image
10 april 2021Nieuwe naam nieuw logo.

Sax + Lambrechts + Schrauwen = STG

image
2 december 2020Haal onze toonzaal tot bij je thuis.

Vraag nu een toonzaal bezoek aan bij onze adviseurs.

image
31 oktober 2020Informatie impact COVID-19 op toonzalen en filialen

Hoe ziet uw bezoek aan onze toonzaal er op dit moment uit?