Hoofdzetel

Autostradeweg 3
9090 Melle
Tel: +32 / 9 252 44 00
Fax: +32 / 9 252 52 12

Belangrijk bericht i.v.m. COVID-19: We mogen je weer in onze toonzaal ontvangen. OPGELET: EEN AFSPRAAK MAKEN IS NOODZAKELIJK. Maak hier een afspraak..
Lente in je badkamer

Lente in je badkamer

18 maart 20192.865 minuten lezen

6 zonnige decoratietips

Tijd om een frisse wind te laten waaien door je interieur? Met deze badkamertrends en decoratietips geef je je badkamer een geslaagde lentemake-over.

1. Een vleugje kleur

Kleur brengen in een witte of neutrale badkamer zonder meteen alles te moeten renoveren? Een likje verf aan de badkamermuren, een kleurrijke strook waterdicht behang aan een van de wanden, enkele leuke gekleurde tegels boven je bad en klaar is kees. En zijn je badkamermeubels stilaan toch aan vervanging toe, dan kan je zelfs kleur integreren in je nieuwe wastafel, badkuip of … je toilet.

Trend: koraal is volgens Pantone dé trendkleur van 2019. De kleur zit ergens tussen oranje, rood en roze en heeft een gouden ondertoon. Ideaal om je badkamer een warme en moderne toets te geven en je vindt ze intussen bij tal van fabrikanten. Mooi in combinatie met grijs, wit en zowat alle tinten blauw!

Antonio Lupi - Detremmerie - Kaldewei - Villeroy & Boch

Antonio Lupi - Grohe

2. Kraanwerk in goud … of mat zwart

Accenten in goud, brons en messing zijn nog altijd hip en voegen een warme glans toe aan je interieur. Deze trend is bovendien supermakkelijk toe te passen in de badkamer, met name in je kraanwerk, maar ook in verlichtingsarmaturen en accessoires als spiegels, zeephouders, bekers, … Ook matzwarte kranen zijn trouwens helemaal in: mooi in een strakke badkamer met een wat industriële look of in combinatie met gekleurde badkamermeubelen.

Ultim - Grohe - Hansgrohe

3. Creëer je eigen minioase

Voorzie een hoekje met extra veel planten en tover je badkamer om in een echte minioase. Heb je niet zo’n groene vingers? Kies dan voor vetplantjes of hang enkele airplants op. Vergeet je die water te geven, dan hebben ze in de badkamer meestal toch voldoende vocht ter beschikking om te overleven. Of haal écht de lente in huis met een bloemetje en zet op verschillende plaatsen kleine vaasjes neer met voorjaarsbloemen. Hyacinten, tulpen of zelfgemaakte veldboeketjes zijn goed voor instant lentekriebels!

Planten in de badkamer

4. Speel met accessoires

Geen tijd of budget om je badkamer een grondige make-over te geven? Met enkele welgekozen accessoires kom je vaak al heel ver. Badkamermatjes of handdoeken in een opvallende kleur, een douchegordijn of een wasmand met een toffe print, mooie zeephouders of bekers, een origineel handdoekrekje, een kruk of stoel met een gevoerde zitting, … Het zijn kleine accenten die sfeer en kleur brengen in je badkamerinterieur.

Emco - Geesa - Ultim

Clarysse - Brurgbad

5. Haal het licht naar binnen

De lente is het seizoen om extra veel licht naar binnen te halen. Maak dus je ramen schoon, voorzie raamdecoratie die het licht binnenlaat – en eventueel nieuwsgierige blikken buitenhoudt – en hang spiegels op strategische plaatsen. Een badkamer zonder ramen kan je eventueel voorzien van een daglichtspot. Tip: Een spiegelkast – met of zonder ingebouwde ledverlichting – maakt je badkamer optisch groter, zorgt voor licht én voor extra opbergruimte.

Burgbad - Duravit

6. De geur van het voorjaar

Als het voorjaar in de lucht hangt, ruik je dat overal … ook in de badkamer! Verse of gedroogde bloemen, heerlijke zeepjes met de geur van kruiden of planten, geurstokjes of – kaarsen, heerlijke geurende badolie, … ze brengen een echt lentegevoel in de badkamer. Tip: voeg een druppeltje etherische olie met bloemengeur toe aan je shampoo of bodylotion en geniet extra lang van die heerlijke lentegeur.

Ultim - Gessi

text

Misschien interesseren volgende blogposts u ook:

image
10 april 2021Nieuwe naam nieuw logo.

Sax + Lambrechts + Schrauwen = STG

image
2 december 2020Haal onze toonzaal tot bij je thuis.

Vraag nu een toonzaal bezoek aan bij onze adviseurs.

image
31 oktober 2020Informatie impact COVID-19 op toonzalen en filialen

Hoe ziet uw bezoek aan onze toonzaal er op dit moment uit?