Hoofdzetel

Autostradeweg 3
9090 Melle
Tel: +32 / 9 252 44 00
Fax: +32 / 9 252 52 12

Lucht-lucht warmtepompen

Lucht-lucht warmtepompen

13 mei 20191.485 minuten lezen

Comfortabel koelen en verwarmen

Een warmtepomp is niet alleen een milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen, het is tegelijk een energiezuinig airconditioningsysteem dat je woning koel houdt op warme dagen. Zo geniet je het hele jaar door van een aangename binnentemperatuur.

Hoe beter geïsoleerd, hoe groter het risico op oververhitting

Nieuwbouwwoningen dienen te voldoen aan steeds hogere isolatie-eisen, waardoor ze tegenwoordig bijna luchtdicht geïsoleerd zijn. Daardoor houden ze de warmte beter vast, maar is er ook een groter risico op oververhitting. De warmte die wordt opgewekt door huishoudtoestellen, bij het koken en zelfs door de aanwezigheid van mensen blijft langer in huis hangen en doet de binnentemperatuur snel oplopen. In een goedgeïsoleerde woning is het bovendien moeilijk om die warmte weer buiten te krijgen.

text

Koel- en verwarmingssysteem in één

Een efficiënt koelsysteem voor je nieuwbouw is dan ook geen overbodige luxe. Dankzij de jongste generatie energiezuinige toestellen en technologieën hoeft zo’n airconditioningsysteem gelukkig helemaal niet veel te verbruiken. Lucht – lucht warmtepompen zijn bijvoorbeeld een milieuvriendelijke manier om je woning te verwarmen én koel te houden. Warmtepompen zorgen bovendien voor een optimale verspreiding van de lucht en hebben een aparte temperatuurregeling. Zo geniet je het hele jaar door van een optimale binnentemperatuur.

 
text

Warmtepomp buiten of binnen

Bij Sax vind je warmtepompen met verschillende vermogens, om binnen of buiten te installeren. Welk type je het best kiest voor je woning, hangt onder andere af van het aantal ruimtes dat je verwarmt, de temperatuur die je wil bereiken en de mate waarin je woning geïsoleerd is. De energie-experts van Sax geven je graag advies en bekijken samen met jou welk opbouwtoestel of inbouwsysteem het best in jouw woning past. Die laatste kan je vrijwel onzichtbaar laten inbouwen, bijvoorbeeld in een verlaagd plafond. Comfortabel en esthetisch verantwoord!

Misschien interesseren volgende blogposts u ook:

image
30 juni 2021Nieuwe naam, nieuw logo en nu ook een nieuwe website.

Sax + Lambrechts + Schrauwen = STG

image
10 juni 2021Informatie impact COVID-19 op toonzalen en filialen

Hoe ziet uw bezoek aan onze toonzaal er op dit moment uit?

image
10 april 2021Nieuwe naam nieuw logo.

Sax + Lambrechts + Schrauwen = STG

image
2 december 2020Haal onze toonzaal tot bij je thuis.

Vraag nu een toonzaal bezoek aan bij onze adviseurs.