Hoofdzetel

Autostradeweg 3
9090 Melle
Tel: +32 / 9 252 44 00
Fax: +32 / 9 252 52 12

Belangrijk bericht i.v.m. COVID-19: We mogen je weer in onze toonzaal ontvangen. OPGELET: EEN AFSPRAAK MAKEN IS NOODZAKELIJK. Maak hier een afspraak..
Ontdek de belangrijkste badkamertrends voor 2019

Ontdek de belangrijkste badkamertrends voor 2019

21 januari 20192.125 minuten lezen

Allemaal koraal!

Koraal werd door kleurenspecialist Pantone verkozen tot trendkleur van 2019. Koraal houdt het midden tussen oranje, rood en roze en heeft een gouden ondertoon. Koraalschakeringen kunnen een dynamische, warme toets geven aan je badkamer. Bij heel wat fabrikanten zoals Alke, Detremmerie, Duravit en Dornbracht duiken de roze koraaltinten op. Je combineert de kleur mooi met grijze of witte tinten, of – gedurfder – met blauwe schakeringen.

text

Geometrie scoort

Met geometrische patronen en prints geef je een eigenzinnige toets aan je badkamer. De mogelijkheden zijn eindeloos. Kies jij voor een opvallende vloer met patroontegels als blikvanger in je badkamer of puzzel je met geometrische wandtegels in de douche? Ook bij het kraanwerk kan je kiezen voor hedendaagse, strakke series met geometrische vormen.

Ronde spiegels

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, welke spiegel is het populairst in ‘t land? In 2019 duiken de ronde spiegels als de gedoodverfde winnaars op. Een ronde spiegel boven een rechthoekig badkamermeubel vormt een mooi, interessant contrast. Ronde, organische vormen brengen balans in de badkamer waar je doorgaans vooral hoekige meubels en vormen ziet.

text

Badkamer met een gouden randje

Goud, brons en messing zien we ook dit jaar als accenttinten opduiken in de badkamer. Zeker bij het kraanwerk of in de badkameraccessoires zijn het populaire kleuren. Ze ogen warmer dan het klassieke chroom en geven de badkamer een verfijnde, chique toets. Geborsteld of net niet? Beide varianten van deze trend scoren in 2019.

text

Meer textuur

Bij de badkamermeubels valt vooral het reliëf en de structuur in de afwerking op, onder meer door de toepassing van nieuwe technieken. Glad en wit zijn niet langer de codewoorden in de hedendaagse badkamer. Ook hout en andere materialen veroveren dé cocoonruimte van je huis.

Natuursteen als blikvanger

Durf te gaan voor opvallende patronen en uitgesproken tekeningen wanneer je voor natuursteen kiest in de badkamer. Bij Detremmerie vind je een reeks in Emperador marmer met uitgesproken motieven.

text

Vintage look met lef

Een vintage houten dressoir met een witte wastafel erbovenop? Creatief en origineel! De vintage look blijft populair in 2019. Denk bij deze trend zeker verder dan de klassiekers, zoals de witte metrotegels of de retro patroontegels. Met verrassende babyblauwe, muntgroene of roze tegels geef je jouw badkamer een instant retrosfeer. Mix en match naar hartenlust hout, staal, natuursteen, … en creëer een vintage look met lef.

Mat zwart

Kraanwerk in mat zwart is populairder dan ooit. We zien de strakke zwarte kranen, douches en badkameraccessoires in tal van collecties opduiken. Tijdloos chic!

text

Misschien interesseren volgende blogposts u ook:

image
10 april 2021Nieuwe naam nieuw logo.

Sax + Lambrechts + Schrauwen = STG

image
2 december 2020Haal onze toonzaal tot bij je thuis.

Vraag nu een toonzaal bezoek aan bij onze adviseurs.

image
31 oktober 2020Informatie impact COVID-19 op toonzalen en filialen

Hoe ziet uw bezoek aan onze toonzaal er op dit moment uit?