Hoofdzetel

Autostradeweg 3
9090 Melle
Tel: +32 / 9 252 44 00
Fax: +32 / 9 252 52 12

Belangrijk bericht i.v.m. COVID-19: We mogen je weer in onze toonzaal ontvangen. OPGELET: EEN AFSPRAAK MAKEN IS NOODZAKELIJK. Maak hier een afspraak..
Renovatie- en onderhoudstips voor je badkamer

Renovatie- en onderhoudstips voor je badkamer

2 oktober 20192.095 minuten lezen

Tips om je badkamer op een efficiënte manier in te richten én extra lang glanzend en kalkvrij te houden.

Een regendouche, een massagebad, geïntegreerd licht en geluid ... Badkamers worden steeds vaker heuse wellnessruimtes. En eens die badkamer van je dromen klaar is, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Dit zijn onze tips om je badkamer op een efficiënte manier in te richten én extra lang glanzend en kalkvrij te houden.

Zo kies je een optimale badkamerindeling

Is je badkamer niet al te ruim, dan is het vaak de kunst om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Zeker als je je badkamer gebruikt als wellnessruimte, is een goede balans tussen comfort en een praktische inrichting belangrijk. Maak dus altijd eerst een grondplan, zodat je de volgende zaken kan bepalen: Kies je voor een bad, een douche of een bad/douchecombinatie?

  • Wil je een toilet in de badkamer?
  • Waar plaats je de verlichtingspunten, de ramen, verluchting en ventilatie?
  • Hoeveel wasbakken heb je nodig en waar ga je ze integreren?
  • Heb je extra bergruimte nodig?
  • Waar plaats je de deur en hoe zal ze openen?
  • Wat is een logische plaats voor de aansluitingen?

Door deze elementen op elkaar af te stemmen, zorg je voor een maximale bewegingsvrijheid en optimaal comfort. Heb je hulp nodig bij de indeling van je badkamer? Spring gerust eens binnen in een Sax-filiaal. Onze professionals geven je graag advies.

text

Mooi en makkelijk te onderhouden

Zit het grondplan goed, dan kan je beginnen na te denken over de afwerking en aankleding van je badkamer. Dit is het moment om wastafels, kranen, badkamerkasten en andere badkamermeubelen uit te zoeken. Laat daarbij niet alleen het esthetische aspect doorwegen, maar hou ook rekening met het onderhoudsgemak, de veiligheid en de duurzaamheid van de materialen die je kiest. Porselein en chroom zijn wat dat betreft nog altijd een goede keuze, net als thermische kranen. Tegenwoordig vind je trouwens verchroomde designkranen en ecologische regendouches die niet alleen mooi zijn, maar ook extra makkelijk te onderhouden.

Glanzende badkamer zonder kalk

Kiezen voor kwalitatief materiaal is een investering die je altijd terugverdient, op voorwaarde dat je alle kranen en badkameroppervlakken goed onderhoudt. Kalkaanslag kan de levensduur van je gloednieuwe badkamer bijvoorbeeld aanzienlijk beperken. Het is dus belangrijk om kalk geregeld te verwijderen of – nog beter – een waterontharder zoals de Delta Water Softener te installeren. Die zorgt ervoor dat er enkel zacht water uit je kranen komt. Resultaat: je verlengt de levensduur van je boiler, kranen en douchekoppen én bespaart jezelf heel wat poetswerk.

text

Vraag ernaar in het dichtstbijzijnde filiaal van Sax Sanitair!

Misschien interesseren volgende blogposts u ook:

image
10 april 2021Nieuwe naam nieuw logo.

Sax + Lambrechts + Schrauwen = STG

image
2 december 2020Haal onze toonzaal tot bij je thuis.

Vraag nu een toonzaal bezoek aan bij onze adviseurs.

image
31 oktober 2020Informatie impact COVID-19 op toonzalen en filialen

Hoe ziet uw bezoek aan onze toonzaal er op dit moment uit?