Hoofdzetel

Autostradeweg 3
9090 Melle
Tel: +32 / 9 252 44 00
Fax: +32 / 9 252 52 12

Belangrijk bericht i.v.m. COVID-19: We mogen je weer in onze toonzaal ontvangen. OPGELET: EEN AFSPRAAK MAKEN IS NOODZAKELIJK. Maak hier een afspraak..
Waarom kiezen voor geëmailleerd staal?

Waarom kiezen voor geëmailleerd staal?

22 oktober 20182.415 minuten lezen

U bouwt of verbouwt niet elk jaar. De keuze van het materiaal voor uw bad, douchebak en wastafel is dan ook belangrijk. Wat is stijlvol, duurzaam en budgetvriendelijk?

Hoe richt u uw badkamer in? Wordt ze het pronkstuk van uw woning, of moet ze vooral praktisch zijn? Het materiaal van uw bad, douchebak en wastafel bepaalt mee haar look. Gaat u voor stijlvol en duurzaam met geëmailleerd plaatstaal? Investeert u in luxe met composiet, natuursteen of keramiek? Of houdt u het neutraal met acryl of kunststof?

Voor het leven

Bij het kiezen van het materiaal van uw bad, douchebak en wastafel hebt u heel wat te overwegen. Kan het tegen krassen en schokken? Tegen chemische middelen en warmte? Is het kleurvast? Een topper hierin is geëmailleerd staal. Acryl is nog steeds vrij populair maar verliest na een tijd zijn glans, bovendien kan dit materiaal slechter tegen krassen.

Een propere start

Niet onbelangrijk in de badkamer is hygiëne. Een aantal jaren terug was het chic om een betegelde inloopdouche te hebben. Maar hier stapt men stilaan van af. In de poriën van tegels stapelen zich immers vaak bacteriën op. Er zijn genoeg materialen op de markt die wel onderhoudsvriendelijk zijn en bad, uitstraling hebben. Denk vooral aan geëmailleerd plaatstaal, glas en porselein.

Comfortabel genieten

Een badkamer is ook een plek om tot rust te komen en te genieten. Relaxen in bad, zalig toch? Maar wat als je water al na een kwartier is afgekoeld? Geëmailleerd staal is koploper in warmte vasthouden. Andere materialen die ook goed isoleren zijn acryl en quaryl.

Veiligheid eerst

Het laatste wat u wilt is ‘een slippertje maken’ wanneer u in uw douche of bad stapt. Acryl is van nature slipvast. Geëmailleerd staal is niet zo glad als men vaak ten onrechte denkt en kan bovendien met verschillende antislip-afwerkingen uitgerust worden, zelfs een onzichtbare uitvoering. Safety first!

Ecologie & duurzaamheid

Ecologie is misschien niet meteen waar u aan denkt bij het kopen van een badkamer. Toch kan het geen kwaad om erover na te denken. Welke grondstoffen worden gebruikt? Welk verwerkingsproces komt er bij kijken? Is het materiaal recyclebaar? Met een douche, bad of wastafel uit geëmailleerd staal zit je zeker goed. Geëmailleerd staal is een natuurlijke grondstof en kan volledig gerecycleerd worden. Bovendien is het uiterst duurzaam, wat bewezen wordt met 30 jaar garantie!

Perfect Match in de badkamer

Dankzij zijn evidente materiaalvoordelen heeft geëmailleerd staal zich al vele decennia bewezen. De superieure kwaliteit van dit materiaal is bovendien zowel verkrijgbaar in baden, douchevlakken als wastafels. Als een "Perfect Match" vormen de baden, douchevlakken en wastafels in geëmailleerd staal van Kaldewei dé stijlvolle badkameroplossing voor prijs- en designbewuste bouwers en verbouwers. Met dit trio profiteert u van state-of-the-art design, duurzame kwaliteit en uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Waarom kiezen voor geëmailleerd staal?

Bron: EGEDA N.V./KALDEWEI GMBH

Misschien interesseren volgende blogposts u ook:

image
10 april 2021Nieuwe naam nieuw logo.

Sax + Lambrechts + Schrauwen = STG

image
2 december 2020Haal onze toonzaal tot bij je thuis.

Vraag nu een toonzaal bezoek aan bij onze adviseurs.

image
31 oktober 2020Informatie impact COVID-19 op toonzalen en filialen

Hoe ziet uw bezoek aan onze toonzaal er op dit moment uit?