Hoofdzetel

Autostradeweg 3
9090 Melle
Tel: +32 / 9 252 44 00
Fax: +32 / 9 252 52 12

Belangrijk bericht i.v.m. COVID-19: We mogen je weer in onze toonzaal ontvangen. OPGELET: EEN AFSPRAAK MAKEN IS NOODZAKELIJK. Maak hier een afspraak..
Welke douche kiezen?

Welke douche kiezen?

18 november 20192.135 minuten lezen

Inloopdouche versus douche met deur

Staat er op jou planning: een nieuw douche plaatsen? Om thuis te genieten van wat hedendaagse luxe? Stel gerust een wishlist op voor jou project. Want ook voor de renovatie van bestaande badkamers zijn er veel mogelijkheden. We duiken er samen in!

Chique inloopdouche of elegante douche met deur?

Welk type douche past het best bij jouw situatie, noden, smaak en woonstijl? Strakke inloopdouches zien er chic uit en geven een ruimtelijk gevoel. Of toch liever een douche die je kan afsluiten? Zodat er geen spatwater op de badkamervloer kan vloeien.

Beide kennen hun voor- en nadelen.

Een inloopdouche is praktisch. Maar je hebt meestal wel een grotere ruimte nodig. Je zal in vele gevallen ook vaker de badkamer moeten dweilen door opspattend water. En een inloopdouche is minder warm.
Een douche met deur is meer waterdicht en gemakkelijk af te sluiten. Een installatie met deur is ook plaatsbesparend. In de afgesloten doucheruimte blijft de behaaglijke warmte ook bewaard.

Puntjes om over na te denken

  • Hoe gemakkelijk je in je douche kan stappen bepaalt voor een groot stuk het gebruiksgemak. Een draaideur geeft een grote instapruimte. In een kleine ruimte kan een draaideur echter niet altijd uitzwaaien!

  • Deuren die minder ruimte innemen: een ‘saloon-deurtje’ heeft maar de helft van de draairumte nodig. Heb je nog te weinig plaats? Dan bieden deuren die dichplooien en tegen de muur dichtklappen een oplossing. Of wat dacht je van schuifdeuren? Geen optie zeg je omwille van het moeilijke onderhoud? Vergeet het! De nieuwste schuifdeuren van Kermi hebben geen profiel op de vloer. En de schuifdeurpanelen kunnen ook makkelijk naar binnen ‘gezwaaid’ worden voor een eenvoudige reiniging.

  • Ook liever wat meer privacy? Laat je verbeelding de vrije loop met gezandstraalde matte stroken glas of gezandstraalde motieven. Een kleine badkamer kan je optisch ook vergroten door een spiegeluitvoering op een douchepaneel.

Spiegeluitvoering op douchepaneel

Spijt dat je voor een inloopdouche gekozen hebt?

Ook dat hoeft met Kermi geen probleem te zijn! Bijna elke inloopdouche van Kermi kan je achteraf afsluiten met een deur. Zo geniet je ook in je inloopdouche van een gesloten warme ruimte. Lekker handig.

Inloopdouche Kermi

Aus Liebe zum Duschen? Ook gepassioneerd door de doucheruimte? Bekijk hier enkele reacties.
 Chique inloopdouche op het oog? Ontdek een waterval aan mogelijkheden
. Maak hier kennis met alle verkwikkende douches van Kermi.

Heb je nog vragen over welke douche u het best kan kiezen? Je kan hiervoor steeds terecht in een van onze toonzalen. Maak een afspraak bij Sax Sanitair voor advies op maat of bezoek een van onze toonzalen voor inspiratie!

Misschien interesseren volgende blogposts u ook:

image
10 april 2021Nieuwe naam nieuw logo.

Sax + Lambrechts + Schrauwen = STG

image
2 december 2020Haal onze toonzaal tot bij je thuis.

Vraag nu een toonzaal bezoek aan bij onze adviseurs.

image
31 oktober 2020Informatie impact COVID-19 op toonzalen en filialen

Hoe ziet uw bezoek aan onze toonzaal er op dit moment uit?