Hoofdzetel

Autostradeweg 3
9090 Melle
Tel: +32 / 9 252 44 00
Fax: +32 / 9 252 52 12

Belangrijk bericht i.v.m. COVID-19: We mogen je weer in onze toonzaal ontvangen. OPGELET: EEN AFSPRAAK MAKEN IS NOODZAKELIJK. Maak hier een afspraak..
Zonnepanelen of photovoltaïsche panelen

Zonnepanelen of photovoltaïsche panelen

3 april 20203.09 minuten lezen

onuitputtelijke energie van de zon

Steeds meer mensen laten tegenwoordig photovoltaïsche panelen plaatsen. Op die manier kunt u namelijk profiteren van de onuitputtelijke energie van de zon, waardoor u gratis uw eigen elektriciteit kan produceren en tegelijkertijd ook uw steentje bijdraagt tot een groenere wereld. Hierdoor zal ook het bedrag op uw energiefactuur heel wat lager zijn en bent u niet langer meer volledig afhankelijk van energieleveranciers. Zonnepanelen zijn dus een slimme investering.

Wilt u graag zonnepanelen laten installeren? Dan bent u bij Sax aan het juiste adres. Ons team informeert u graag over de werking, de mogelijkheden en de modellen. Maak een afspraak zodat we samen naar de juiste energieoplossing voor uw woning kunnen zoeken.

Hier vindt u alvast een overzicht van antwoorden op veel gestelde vragen!

Wilt u graag weten hoe het werkt?

Photovoltaïsche zonnepanelen bestaan uit zonnecellen die meestal gemaakt zijn uit silicium. Die cellen vangen het zonlicht op en doen zo een elektrische spanning ontstaan tussen de twee lagen van de cel - ook wel gelijkstroom genoemd. De omvormer zet die stroom vervolgens om in wisselstroom die je rechtstreeks in huis kan gebruiken. En dat zonder schadelijke gassen uit te stoten. Op een zonnige dag hebt u natuurlijk de grootste elektriciteitsproductie, maar zelfs op bewolkte dagen kunt u elektriciteit produceren omdat de zonnecellen ook onrechtstreeks licht opvangen. Verbruikt u minder stroom dan u op dat moment produceert, dan wordt het stroomoverschot op het openbare net gezet. Verbruikt u meer elektriciteit dan u zonnepanelen leveren, dan wordt de stroom juist van het net gehaald.


text

Waarom photovoltaïsche zonnepanelen installeren?

U kan uw energiefactuur sterk doen dalen

De elektriciteitskosten kunnen een groot deel van uw maandelijkse uitgaven uitmaken. Zelfs als u niet 100 procent van de energie die u verbruikt produceert, zal zonne-energie uw energierekeningen verminderen en zal u nog steeds veel geld besparen.  De panelen, omvormer en installatie heb je vanaf 5.000 euro. Met een gemiddeld rendement van 14%, bespaart u gemiddeld 630 euro op uw energiefactuur. Hierdoor hebt u de panelen op ongeveer 8 jaar terugverdiend. Alles wat u daarna nog uit de zonnepanelen haalt is pure winst.

Een groot rendement verdienen op uw investering, wie wil dat nu niet?

Zonnepanelen zijn nog nooit goedkoper geweest. Ze zijn één van de beste manieren om te investeren, met rendementen die vergelijkbaar zijn met die van meer traditionele beleggingen zoals aandelen en obligaties.  Het is moeilijk in te schatten hoe lang zonnepanelen nog blijven opbrengen aangezien de technologie nog steeds vrij nieuw is. Maar als u weet dat de vorige generatie zonnepanelen een economische levensduur hebben van minimum 25 jaar, ligt dit bij deze generatie op minstens 40 jaar. U zal dus nog lang voordeel halen uit uw investering.

De waarde van uw huis doen stijgen

Uit meerdere studies is gebleken dat woningen die zijn uitgerust met zonne-energiesystemen een hogere vastgoedwaarde hebben en sneller verkopen dan niet-zonnewoningen. Taxateurs houden steeds meer rekening met zonne-installaties, omdat ze de waarde van woningen op het moment van verkoop bepalen, en omdat huizenkopers meer kennis hebben van zonne-energie, zal de vraag naar woningen die zijn uitgerust met zonnepaneelsystemen blijven groeien.

Bescherm het milieu en verklein zo uw ecologische voetafdruk

Door uw zonnepanelen te combineren met andere duurzame oplossingen, haalt u meer uit uw investering. Buiten een mooie besparing op uw energiefactuur, maakt u uw woning ook nog eens extra ecologisch verantwoord. Zo draagt u een steentje bij aan een gezondere toekomst voor de volgende generatie. Zonnepanelen zijn perfect te combineren met andere duurzame technologieën zoals bv.:

  • Elektrische verwarming

  • Elektrische boiler

  • Zonneboiler

  • Warmtepomp

  • Airco

Wilt u graag weten voor welke premies en subsidies u in aanmerking komt? Neem dan eens een kijkje op www.energiesparen.be voor extra informatie. Sax is expert op het vlak van hernieuwbare energie en helpt u dan ook graag verder met al uw vragen omtrent zonnepanelen. Maak een afspraak met een van onze experten, zodat we u uitgebreid kunnen informeren over de meest optimale oplossing.

Misschien interesseren volgende blogposts u ook:

image
10 april 2021Nieuwe naam nieuw logo.

Sax + Lambrechts + Schrauwen = STG

image
2 december 2020Haal onze toonzaal tot bij je thuis.

Vraag nu een toonzaal bezoek aan bij onze adviseurs.

image
31 oktober 2020Informatie impact COVID-19 op toonzalen en filialen

Hoe ziet uw bezoek aan onze toonzaal er op dit moment uit?