Hoofdzetel

Autostradeweg 3
9090 Melle
Tel: +32 / 9 252 44 00
Fax: +32 / 9 252 52 12

Belangrijk bericht i.v.m. Covid-19: Onze toonzalen zijn open, maar voorlopig ENKEL OP AFSPRAAK. Vergeet zeker je mondmasker niet. Lees meer.

Over Sax Sanitair

Geschiedenis

U wilt alles over Sax weten? De firma Sax Sanitair werd in Merelbeke bij Gent opgericht door de heer Laurent Sax. In 1990 werd het bedrijf overgenomen door de heer Ronald Kerckhaert. Het bedrijf telde toen 12 medewerkers en de verkoop bedroeg 2,5 miljoen euro. Vanaf 1990 werkte Sax heel gericht aan groei om u nog beter te kunnen helpen. Snel uitbreiden om een totale dienstverlening te kunnen verzorgen, was de ambitie en dat lukte ook dankzij hervormingen op technisch, commercieel en financieel vlak. Sax is gegroeid van een sanitaire groothandel naar een technische groep dankzij de vele mensen met technische expertise die bij ons zijn beginnen werken. Ook investeerden we fors in energie-efficiëntie voor onszelf en onze producten.

De hoofdzetel verhuisde naar Melle en intussen is de firma gegroeid naar 15 locaties voor professionele installateurs in Oost- en West-Vlaanderen, waaronder 11 toonzalen voor de consument. Het logistieke centrum Sax Logistics verhuisde in 2004 van Melle naar Wielsbeke zodat het centraler ligt en beter te bereiken is. Van hieruit leveren we elke dag bij onze klanten. Een sterke logistieke afdeling is cruciaal voor Sax, aangezien we er een erezaak van maken om op korte termijn alle klanten te bedienen en bouwprojecten op tijd af te werken.

Intussen groeiden we van een bedrijf met 12 werknemers tot een organisatie met meer dan 364 mensen in dienst en klom onze omzet omhoog tot 140 miljoen euro. We werken samen met bekende Europese merken, professionele leveranciers en installateurs. Met bouwpromotoren hebben we ook een goede relatie omdat we hun projecten van a tot z onder handen kunnen nemen.

Interesse in onze diensten en heeft u een vraag of wilt u een offerte? Geef ons gerust een seintje en we kijken meteen wat we voor u kunnen doen