Hoofdzetel

Autostradeweg 3
9090 Melle
Tel: +32 / 9 252 44 00
Fax: +32 / 9 252 52 12

Over Sax Sanitair

Geschiedenis

U wilt alles over Sax weten? De firma Sax Sanitair werd in Merelbeke bij Gent opgericht door de heer Laurent Sax. In 1990 werd het bedrijf overgenomen door de heer Ronald Kerckhaert. Het bedrijf telde toen 12 medewerkers en de verkoop bedroeg 2,5 miljoen euro. Vanaf 1990 werkte Sax heel gericht aan groei om u nog beter te kunnen helpen. Snel uitbreiden om een totale dienstverlening te kunnen verzorgen, was de ambitie en dat lukte ook dankzij hervormingen op technisch, commercieel en financieel vlak. Sax is gegroeid van een sanitaire groothandel naar een technische groep dankzij de vele mensen met technische expertise die bij ons zijn beginnen werken. Ook investeerden we fors in energie-efficiëntie voor onszelf en onze producten.

De hoofdzetel verhuisde naar Melle en intussen is de firma gegroeid naar 15 locaties voor professionele installateurs in Oost- en West-Vlaanderen, waaronder 11 toonzalen voor de consument. Het logistieke centrum Sax Logistics verhuisde in 2004 van Melle naar Wielsbeke zodat het centraler ligt en beter te bereiken is. Van hieruit leveren we elke dag bij onze klanten. Een sterke logistieke afdeling is cruciaal voor Sax, aangezien we er een erezaak van maken om op korte termijn alle klanten te bedienen en bouwprojecten op tijd af te werken.

In 2012 was het tijd voor een nieuw hoofdstuk in ons verhaal. Sax werd overgenomen door CRH, een Ierse investeringsmaatschappij. CRH is blijven investeren in de groei van ons bedrijf. Op die manier kunnen wij een optimale service garanderen. Bij de groep horen ook lambrechts en Schrauwen, onze collega's van Limburg en Antwerpen. Midden 2019 heeft CRH de hele 'distributietak' van de groep verkocht aan de Amerikaanse groep Blackstone.

Binnen Blackstone behoort Sax bij de BME groep, samen met Lambrecht en Schrauwen. Samen behoren Sax, Lambrechts en Schrauwen, tot de top 3 in de verwarmings- en sanitaire sector. Met de groep (Sax, Lambrechts, Schrauwen), zijn we actief in heel België en de groep telt 770 medewerkers, waarvan 334 bij Sax.

Interesse in onze diensten en heeft u een vraag of wilt u een offerte? Geef ons gerust een seintje en we kijken meteen wat we voor u kunnen doen